Consells per cultivar tomàquets i carbassons

Com que les tomaqueres i carbassoneres són dues de les plantes que més abunden a l’hort, us deixem algunes recomanacions per treballar-les i que donin el màxim fruit possible. Esperem que us siguin d’utilitat!

Tomaquera: si voleu uns bons tomàquets, és molt recomanable que espollanqueu les tomaqueres, és a dir, que podeu els pollancs que van naixent entre el tronc i les branques principals. Aquesta pàgina explica molt gràficament com fer-ho, i té un vídeo enllaçat per si us heu quedat amb algun dubte. També es poden podar totes les branques que hi ha per sota de les branques que tenen flor, per tal que la planta inverteixi el màxim d’energia en el fruit. Recordeu de fer aquestes podes un dia que no hagi de ploure, perquè si no estareu afavorint que els fongs ataquin les plantes per les ferides.

Carbassonera: els carbassons només creixen mentre la flor que tenen a la punta no s’ha assecat. Un pic s’asseca, doncs, ja els podeu collir, perquè des d’aquell moment l’únic que fan és endurir-se. D’altra banda, si veieu que els carbassons s’estan pansint i tornant grocs, és hora de collir-los, per molt petits que siguin: és probable que no en pugueu aprofitar la part pansida. Recordeu, també, que és normal que els primers carbassons siguin els més escarransits: a mesura que passin les setmanes, la planta n’anirà fent de més grossos. En aquest vídeo, finalment, se us explica com els podeu podar i emparrar. Podant-los afavoriu que l’energia de la planta es concentri en el fruit, i emparrant-los aconseguireu que els carbassons no es facin malbé en contacte amb la terra. Aquesta última recomanació, però, està més pensada per a horts situats en climes més humits: a Barcelona és difícil que els carbassons es facin malbé per excés d’humitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s