Comissió tècnica i agrícola

 

En aquest apartat inclourem informacions i enllaços que ens permetin mantenir l’hort sa i el màxim de productiu possible.

Sistema de conreu

Com sabeu, el sistema de conreu escollit per l’associació són les parades en crestall. En aquest document trobareu què són i com s’han de treballar.

Com comencem a treballar l’hort? Passos més importants

A continuació presentem un resum dels passos que cal seguir per començar a treballar un hort amb el sistema de parades en crestall. Els trobareu il·lustrats aquí (pàgines 11-20):

  1. Llaurem fondo la terra.
  2. L’adobem amb fems de cavall o altres fems ecològics. Recordeu que els heu de barrejar amb la terra perquè puguin alimentar les arrels de les plantes.
  3. Anivellem l’hort: que quedi ben pla.
  4. Escampem 2 centímetres de compost vegetal per la superfície de l’hort.
  5. Posem tres totxos al mig, equidistants els uns dels altres.
  6. Instal·lem el reg exsudant a dreta i esquerra dels totxos.
  7. Sembrem amb molta densitat i, entre els totxos, hi plantem herbes aromàtiques i flors que afavoreixin la pol·linització.

Us recomanem molt que consulteu el document enllaçat més amunt, perquè podreu veure totes aquestes fases en imatges, així com alguns exemples de parades en crestall actives.

Com ens ho fem per tenir un hort sa i com combatem les plagues?

Una de les principals preocupacions dels pagesos és mirar de mantenir a ratlla les plagues que ens poden arruïnar la collita. Aquí us deixem l’enllaç a les nostres recomanacions per tenir un hort sa, amb exemples de les plagues que ens han assotat l’estiu del 2017. Feu-hi un cop d’ull!

Consells per cultivar tomàquets i carbassons:

Aquí us deixem l’enllaç als nostres consells per anar més enllà en el cultiu dels tomàquets i els carbassons.

Banc de llavors

Estem començant a treballar en un banc de llavors que ens permeti completar el cicle de la producció a l’hort mateix, i que ens permeti treballar amb varietats autòctones adaptades al clima concret de l’hort. Ja us n’anirem informant. En trobareu tota la informació aquí. No us la perdeu!

Compostatge

Ja hi ha una petita compostadora a l’hort, i estem començant a treballar per fer-ne una de més gran que ens abasteixi a tots. Aquí us deixem unes primeres informacions perquè sapigueu quin és el procés que cal seguir per fer compost orgànic. Ja us n’anirem informant.

Actes de les reunions de la comissió

  • Acta de la reunió del dia 24/05/2017.
  • Acta de la reunió del dia 18/06/2017.
Anuncis